2010 m. vasaros draugijos susirinkimas

Aktualijos   Naujienos

Rugpjūčio 19 d. įvyko eilinis Klaipėdos apskrities išsėtine skleroze sergančiųjų ligonių draugijos narių susirinkimas. Deja, susirinko tik 15 narių, daug kas pasiteisino, kad negali atvykti dėl prasto oro, nes tą dieną lijo tikrai stipriai ir ilgai. Džiugu, kad atsirado neišsigandusieji lietaus ir atėjo vedami sužinoti kas naujo mūsų draugijoje.

Pirma gera žinia susirinkusiems buvo tai, kad jau pradėjo veikti mūsų draugijos tinklalapis www.klis.puslapiai.lt . Kadangi dabar beveik visi turi prieigą prie Interneto tinklo, tai susirinkusieji buvo raginami nuo šiol reguliariai jį aplankyti ir sekti visas naujienas, kurias mes dabar stengsimės ten talpinti.

Apie naują Interneto svetainę pranešusi Klaipėdos IS draugijos pirmininkė Neringa Venckienė turėjo ką pasakyti susirinkusiems. Būtent kaip vyksta pasiruošimas IS seminarui, kuris vyks Šventojoje rugsėjo 11-12 d.d. Tad gerbiamoji Neringa supažindino visus su renginio vizija, tikslais ir uždaviniais.

Jai teko akcentuoti, kad šiais metais šis renginys bus tik mūsų draugijos, nes mes nebepajėgus remti kitų draugijų narių dalyvavimą šiame seminare. Dėl to pirmininkė paragino visus draugijos narius ne tik aktyviai dalyvauti patiems, bet ir pakviesti į renginį savo artimuosius.

Seminaro programa susidės iš trijų dalių. Sudarant ją mūsų draugijos pirmininkė labai norėjo, kad sergantieji turėtų naudos, klausant aktualių medicininių temų apie IS, susipažintų su naujovėmis.

Vakaras (antroji programos dalis) bus skirtas pramogoms, kurios mums labai svarbios, nes gera nuotaika ir linksmai praleistas laikas - tai pati geriausia terapijos forma. Džiugu, kad vakaro viešnia sutiko būti dainininkė Vitalija Katunskytė ir Monika. Gerą nuotaiką jų dainos tikrai garantuoja. Na, o sekmadieniui buvo pažadėtas visiems didelis siurprizas (trečioji dalis), kurio gerb. Neringa niekaip atskleisti nenorėjo, bet būtent susirinkime pasakė, kad tai bus susitikimas su labai įdomiu ir žymiu žmogumi Lietuvoje.

Ir tai dar ne viskas. Pirmininkė dar pažadėjo, kad po renginio visi galės atsipalaiduoti baseine ir pirtelėje. Tai bus smagu!

Na, o kol kas vyksta pasiruošimas renginiui: derybos su partneriais, specialistais, rėmėjais, lėšų ir papildomo finansavimo paieška. Visi darbai vyksta labai sklandžiai ir N.Venckienė užtikrino, kad viską ką planavo jau yra sutarta, suderinta. Taigi mūsų pirmininkė labai džiaugiasi puikiai numatyta programa ir sėkmingu pasiruošimu. Dabar belieka tik visiems aktyviai sudalyvauti ir atsivežti gera nuotaika. Visą kitą priklausys tik nuo mūsų pačių.

Susirinkimo metu paaiškėjo, kad labai aktualus nuvykimo i seminarą klausimas. Pirmininkė pasiūlė ir visi pritarė, kad pirmiausiai visi pareiškia, kam reikės transporto paslaugų. Vėliau bus aišku, kam ir ką patogu bus paimti pakeleivius ir nuvežti. Norintys kur tai nuvykti, visada turėtų patys daugiau rodyti iniciatyvos ir ieškoti kas galėtų važiuoti pro šalį ir paimti. Zigmas su Rimantu pritarė, kad jie tikrai paimtų, bet juk neskambinės ir neklausinės kam reikia padėti. Taigi daugiau iniciatyvos ir noro, juk kas ieško tai visada randa :-)

Buvo kalbėta ir apie Baltijos šalių IS aljanso vasaros stovyklą, kuri šiemet vyks Estijoje (kai skelbiame šį straipsnį, tai jau stovykla įvyko). Draugija į ją delegavo du atstovus: Valentiną ir Elą. Jos pažadėjo parvežti daug įspūdžių ir pasidalinti jais rudens seminare, taigi lauksime gražių pasakojimų.

Susirinkime dalyvavo vienas naujas narys - Egidijus, su kuriuo visi susipažinome, džiugu, kai jauni žmonės ateina ieškodami pagalbos, informacijos ir bendraminčių. Šiais metais į mūsų draugiją įsiliejo jau 5 nauji nariai: Laima, Rolandas, Nikolajus, Tadas ir Egidijus.

Pabaigoje aptarėme kaip visiems sekasi E-studijos. Džiugu, kad visi 16 draugijos narių kompiuterinio raštingumo kursą pabaigė puikiai ir laiku. Dabar visi nekantriai laukia anglų kalbos kursų, kurie turi netrukus prasidėti.

Mūsų info

pigus svetainių talpinimas, lietuviškas sms hostingas