Laikraštis "Vakarų ekspresas", 2010 m. rugsėjo 21 d.

Sveikata

Gyvenimas liga nesibaigia

SUSITIKIMAS. Didelį įspūdį seminaro
dalyviams paliko nuoširdus
pokalbis su rašytoju ir politikos
apžvalgininku Algimantu Čekuoliu.

Klaipėdos apskrities išsėtine skleroze (IS) sergančių ligonių draugija šiais metais vykdo sveikatinimo projektą "Gyvenimas su išsėtine skleroze ribotoje aplinkoje".

Pagal šį projektą organizuotas kasmetinis, jau 10-asis, IS seminaras sveikatos centre "Energetikas", Šventojoje. Į jį susirinko per 70 renginio dalyvių iš visos Klaipėdos apskrities.

Seminarą vedė Klaipėdos IS centro vadovė gydytoja neurologė dr. Lina Malcienė. Ji pasidžiaugė draugijos narių aktyvumu bei iniciatyva rengti tokio pobūdžio mokomuosius ir švietėjiškus seminarus.

Nors IS labai sudėtinga ir nepagydoma jaunų žmonių liga, tačiau susirgus ja gyvenimas nesibaigia. Todėl labai svarbu, kad žmogus netaptų socialiai izoliuotas ir mokytųsi gyventi su savo liga.

Antrą seminaro dieną Klaipėdos neįgaliųjų verslo plėtros centro konsultantė A. Jakovlevienė pristatė projektą "E-studijos ir naujos įsidarbinimo galimybės neįgaliesiems, siekiant paskatinti juos tapti visaverte darbo rinkos dalimi". Šiame projekte dalyvauja ir nuotoliniu būdu mokosi 16 sergančių IS, du iš jų ruošiasi studijuoti ISM ekonomikos ir vadybos universitete.

Visi labai pasidžiaugė, kad pagaliau pradėjo veikti draugijos tinklalapis www.klis.puslapiai.lt. Šis tinklalapis labai netipiškas ir yra skirtas draugijos nariams. Kadangi draugija, dalyvaudama E-studijų projekte, 16 draugijos narių sudarė sąlygas nemokamai gauti kompiuterinę įrangą ir nemokamą prieigą prie interneto, todėl sekti ir gauti informaciją pasidarė daug lengviau. Džiugu, kad yra aktyvių narių, kurie noriai dirba prie šio tinklalapio savanoriškais pagrindais, norėdami suteikti kuo daugiau informacijos apie draugijos veiklą, kad negalintys atvykti ar dalyvauti draugijos veikloje sužinotų, kas vyko ir kas planuojama.

Didelį įspūdį seminaro dalyviams paliko dainininkių Vitalijos ir Monikos Katunskytės koncertas bei nuoširdus pokalbis su rašytoju ir politikos apžvalgininku Algimantu Čekuoliu.

Renginio pabaigoje dalyviai galėjo atsipalaiduoti bei pasimankštinti baseine.

Neringa VENCKIENĖ, Klaipėdos apskrities IS sergančių ligonių draugijos pirmininkė

Aktualijos   Apie mus rašo